Regent's
search
student image

Giovanni Bergamo

Contact: gvnnbrgm@gmail.com

Course: BA (Hons) Interior Design

About Me

Hi, I'm Giovanni an interior designer student from Italy

I just finished my interior design course at Regents University. My Goal is to export a modern and sustainable "made in Italy" design all around the world to show how simplicity can make us live better.

Nowadays sustainability has become a key word in the development of our society. Coming from a family of furniture makers that have as main objective to create new and innovative products that have zero impact on our planet, I feel the urge of contributing to this common goal and will try my best to make the difference.

alt

Inspiration

From the grids by Heneghan Peng Architects to the holes in buildings by Matta-Clark

The Giants Causeway Visitor Centre by Heneghan Peng Architects inspired me to create a grid around the existing area and apply it to my design. I decided to create a grid that connected all of the existing columns in the building in order to create a layout that worked fluently with the elements that were already present.

The second very important inspiration for my project has been the work of Gordon Matta-Clark. He had his own vision and cut slots in buildings in a unique way. It managed to connect all of the floors together in a never seen before way. I wanted to connect the different areas in the different floors in order to be able to always see what is happening on each floor. in order to do so I decided to cut through all of the floors and create a new vertical space that I will also use as an extension of the gallery space.

alt

Materials

Preserving and Valorising the building

Being that the building is 150 years old, the walls and the floors are very aged and have a unique feel to them. The dark bricks, dark timber flooring and cast ion columns make the interior very dark despite the big windows. This was perfect for me because foundries have low lighting levels in order to focus on the molten metal that is being poured. Visiting the site gave me the idea to place the galley on the top floor and make it as bright as possible. This in needed in order for the visitors to concentrate on the sculpture's details.

My Work

PORTFOLIO

Portfolio Card Image
Portfolio Card Image
Portfolio Card Image
Portfolio Card Image
Portfolio Card Image
Portfolio Card Image
Portfolio Card Image
Portfolio Card Image
Portfolio Card Image
Portfolio Card Image
Portfolio Card Image
Portfolio Card Image
Portfolio Card Image
Portfolio Card Image
Portfolio Card Image
Portfolio Card Image
Portfolio Card Image

© 2021 Regent's University London. All rights reserved.

Connect with us